Het halloumipanna med bacon och fulparmesan

  • Halloumi 400 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Bacon 140 g 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Tomater (små) 10 st 
  • Zucchini 1/2 st 
  • Grädde 3 dl
  • Crème Fraiche Paprika & Chili 3 dl 
  • Grönsaksbuljong 2 msk 
  • Persilja (färsk) 1 kruka 
  • Parmesan (finkornig på burk) 3 msk 
  • Sriachasås 1 msk

Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg och fin yta kan de läggas åt sidan. 

Skär baconet i mindre bitar och stek i lite olja på ganska hög värme. Skiva upp löken och och låt den steka med. Skär zucchinin och dela  tomaterna och fräs en stund på lite mer än mellanvärme och tillsatt finhackad vitlök och lite persilja. Fräs en stund och häll sedan i grädde. Blanda runt väl och ha i Crème Fraiche. I med grönsaksbuljong och salta och peppra. Låt puttra på mellanvärme i ca 10 minuter. Ha i halloumin och blanda runt väl. Ha i osten och avsluta med finhackad persilja och Sriachasås. Servera gärna tillsammans med ris eller pressad potatis. 

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,