Kycklinggryta med balsamico, grädde, mozzarella och cashewnötter

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Smör 2 msk 
  • Rapsolja 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 2 st 
  • Småtomater 10 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Grädde 4 dl 
  • Crema di Balsamico 2 msk
  • Soja 1 tsk 
  • Cashewnötter 2 dl 
  • Mozzarella 125 g 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Basilika 1/2 kruka 

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en het panna med olja och lite smör. Salta och peppra. Ge kycklingen fin stekyta, vilket brukar ta några minuter. Hacka lök och vitlök och låt det fräsa med. Stänk över lite worcestersås. Ha därefter i tomaterna. Häll i grädde och låt det koka upp. Sänk temperaturen något och häll i kycklingbuljong, soja och balsamico. Smula ner mozzarellan efter en stund. 

Låt sedan pannan puttra i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och toppa slutligen grytan med basilika och cashewnötter. Servera gärna tillsammans med ris. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna