A Bite of Bitting

Gräddig torskpanna med kokt ägg, dill, gräslök och vitt vin

  • Torsk 600 g 
  • Salt & vitpeppar 
  • Grädde 5 dl 
  • Schalottenlök 4 st
  • Mjöl 1 msk 
  • Dill 1 kruka 
  • Gräslök 1/2 knippe 
  • Smör 70 g 
  • Vitt vin (torrt) 1dl 
  • Fiskbuljong 2 msk 
  • Citron 1 st 
  • Ägg 3 st 

Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Klipp över lite dill och lägg några smörklickar på fiskbitarna. Kör torsken i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Koka äggen under tiden (hårdkokta) och låt dem svalna i kallt vatten. 

Hacka upp schalottenlök och fräs den i lite smör. Fräs en stund och pudra sedan över mjöl. Fräs in mjölet och gå i med vinet. Låt puttra ihop på mellanvärme och gå sedan i med fiskbuljong och grädde. Klipp i lite dill och gräslök och låt allt puttra en stund. Salta och smaka av med lite pressad citron och vitpeppar.

Lägg i fisken och låt den gå klart i pannan. Fisken ska ge smak till såsen men inte koka sönder. Detta tar ungefär 5 minuter. Hacka slutligen äggen och rör ner dem i pannan. Klipp över färsk dill och servera med någon form av potatis. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt