A Bite of Bitting

Rikard Bitting

Tortellini med knaperstekt bacon och ädelost

  • Tortellini 1 pkt
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Bacon 140 g 
  • Små tomater 8 st 
  • Ädelost 100 g 
  • Salt & Svartpeppar 

Koka upp vattnet till pastan och salta väl. Skär baconet i bitar och knaperstek det i en het panna. Låt tomaterna fräsa ihop med baconet och ha i vitlöken mot slutet. 

Koka tortellinin och häll av vattnet. Häll tillbaka den avrunna pastan i kastrullen och smula ner osten. Låt kastrullen stå på eftervärme en stund så osten smälter. Vänd ner baconet och tomaterna. Servera genast med mycket svartpeppar. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna