• Fläskfilé 700 g
• Salt & peppar
• Rapsolja 1 msk
• Smör 1 msk
• Gul lök 1 st
• Vitlöksklyftor 3 st
• Dijonsenap 1 tsk
• Bacon 1 pkt
• Tomat 2 st
• Timjan 1/2 kruka
• Grädde 3 dl
• Mjölk 1 dl
• Gorgonzola 100 g
• Worcestersås 1 msk
• Kalvfond 1 msk
• Vinbärsgelé 1 msk
• Cheddarost (riven) 100 g
Skiva fläskfilén i 2-3 cm skivor. Hetta upp en panna med olja och en klick smör. Stek köttet på ganska hög värme så att det får fin stekyta. Salta och peppra. Skiva ner lök och vitlök och låt steka med. Sänk värmen något och gå i med grädde, kalvfond och worcestersås. Sänk värmen på plattan till mellanvärme och smula ner gorgonzolan. Ha i timjan, dijonsenap och vinbärsgelé. Låt pannan sjuda i ca 10 minuter. Häll i en skvätt mjölk om konsistensen blir för stabbig.
Hetta upp en panna med lite olja. Skär baconet i mindre bitar och stek på ganska hög värme. Skiva tomaterna och stek skivorna tillsammans med baconet. Salta och peppra. Stek baconet och tomaterna i ca 5 minuter.
Varva sedan tomaterna, baconet och fläskfilén i en ugnsform. Häll över såsen och toppa med riven cheddarost. Kör i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.