Bresaola på en bädd av ruccola och som serveras med ugnsbakade tomater och rostade pinjenötter

En trevlig förrätt som går går snabbt att göra om tomaterna rostas i god tid innan. Perfekt att göra till många personer. Mycket goda smaker för väldigt lite arbete.

Lägg tomaterna i en ugnssäker form och kör den på 125 grader i typ en timma. Jag ugnsrostade dem tillsammans med lite vitlök, salt, olivolja, basilika och svartpeppar.

Skär sedan fina skivor Bresaola och lägg ut skorna på ett lager av ruccola. Fördela ut tomaterna över tallrikarna. Rosta sedan pinjenötter snabbt i en torr panna. Strössla sedan ut dem över tallrikarna. Avsluta med rikligt med olivolja, riven svartpeppar, och lite pressad citron.

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème