A Bite of Bitting

Bookmaker Toast med biff,dijoncreme, och pepparrot

  • Lantbröd 1 skiva 
  • Rapsolja 3 msk 
  • Smör 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Dijonsenap 1 tsk 
  • Créme Fraîche 1 dl 
  • Tomat 2 skivor 
  • Salladsblad 1-2 st 
  • Biff 150 g 
  • Pepparrot (riven) 1 msk 
  • Äggula 1 st 

Börja med att steka brödet i olja och lite smör. Det ska bli krispigt med lite smörsmak. Stek inte på för hög värme. Brödet ska bli gyllenbrunt. Lägg på tallrik och låt svalna något. Blanda sedan någon tesked dijonsenap med creme fraiche och lägg på ett lager på brödet. Lägg sallad ovanpå. Skär sedan sedan några tomater och lägg ovanpå. Tomaterna får gärna  ugnsbakas några minuter innan. Kör på 200 grader så att tomaterna blir mjukare i konsistensen och något sötare. 

Stek därefter köttet i en panna på hög värme i olja och lite smör. Salt och peppar. Låt sedan köttet vila några minuter innan du skär upp det. Fördela köttet över toasten och riv sedan lite pepparrot och lägg över. Toppa med en äggula. Riv över svartpeppar och servera härligheten med pommes eller någonting annat gott. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet