A Bite of Bitting

Bittings Bookmaker Toast med cheddarost och tomat

  • Lantbröd 1 skiva 
  • Ryggbiff 200 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Smör 4 msk 
  • Smör 50 g 
  • Tomat 1 st 
  • Pepparrot 1 tumme 
  • Ägg 1 st 
  • Persilja (Hackad) 1 näve 

Stek brödet i smör så att det blir krispigt och får fin yta. Lägg på cheddarosten så den hinner smälta. 

Skär tomaterna i skivor och lägg på en plåtMed bakplåtspapper. Ringla över lite olja. Salta och peppra. Kör i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. 

Ta ut köttet ur kylskåpet i god tid innan tillagning. Det är bra om köttet är rumstempererat när det ska stekas i pannan. Värm upp en panna och ha i en skvätt rapsolja. Låt pannan bli riktigt varm och lägg sedan i köttet. Salta ordentligt och riv över svartpeppar. 

Låt köttet steka några minuter på varje sida. Sänk värmen på plattan och gå i med en rejäl klick smör. Krossa ett par vitlöksklyftor och låt dem steka med. Lägg i lite färska örter och ös köttet med smör i några minuter. Ta upp köttet ur pannan och låt det vila innan du skär upp det.

Lägg tomatskivorna på brödet med ost. Skär köttet i skivor och lägg ovanpå.  Riv pepparroten över köttet och gör en grop i mitten. Knäck ägget och lägg äggulan i gropen. Riv över svartpeppar och hacka över persilja. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème