A Bite of Bitting

Pasta med bacon, broccoli, pecorino och rött vin.

  • Pasta 400 g 
  • Salt & Peppar
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Bacon 1 pkt 
  • Broccoli färsk 300 g 
  • Grädde 3 dl 
  • Rött vin 1 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Worcestersås 2 msk 
  • Pecorino riven 1-2 dl 
  • Persilja 1/2 kruka 

Börja med att koka upp rikligt med pastavatten i en kastrull med välsaltat vatten. Lägg i pastan. 

Skär baconet i mindre bitar och hetta upp en panna med lite olja. Fräs baconet på ganska hög värme. Hacka upp lök, vitlök och broccoli och låt det fräsa med. Ha i vitlöken sist då den kan ge en bitter smak om den steks hårt och för länge. Gå över några varv med pepparkvarnen. Häll i vinet och låt det puttra med en stund. Gå sedan i med grädde, kycklingbuljong och worcestersås. Låt det koka upp och sänk sedan värmen någon. Häll av pastan och rör ner den i pannan. Blanda runt väl och försök att få till en krämig konsistens. Blanda ner osten och riv över svartpeppar. Hacka slutligen över persilja och toppa med extra pecorino. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan