- Torsk 600 g
- Salt & vitpeppar
- Grädde 5 dl
- Schalottenlök 4 st
- Mjöl 1 msk
- Dill 1 kruka
- Gräslök 1/2 knippe
- Smör 70 g
- Vitt vin (torrt) 1dl
- Fiskbuljong 2 msk
- Citron 1 st
- Ägg 3 st
Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Klipp över lite dill och lägg några smörklickar på fiskbitarna. Kör torsken i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Koka äggen under tiden (hårdkokta) och låt dem svalna i kallt vatten.
Hacka upp schalottenlök och fräs den i lite smör. Fräs en stund och pudra sedan över mjöl. Fräs in mjölet och gå i med vinet. Låt puttra ihop på mellanvärme och gå sedan i med fiskbuljong och grädde. Klipp i lite dill och gräslök och låt allt puttra en stund. Salta och smaka av med lite pressad citron och vitpeppar.
Lägg i fisken och låt den gå klart i pannan. Fisken ska ge smak till såsen men inte koka sönder. Detta tar ungefär 5 minuter. Hacka slutligen äggen och rör ner dem i pannan. Klipp över färsk dill och servera med någon form av potatis.