Pasta med räkor och ädelostsås

  • Pasta 400g 
  • Rapsolja 1 msk 
  • Gul lök 1/2 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Salt & peppar 
  • Grädde 3 dl 
  • Persilja färsk 1 kruka 
  • Ädelost 149 g 
  • Småtomater 8 st 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Räkor (skalade) 2 dl 

Hacka gul lök och vitlök och fräs i en panna med lite olja. Dela tomaterna och låt dem steka med tillsammans med lite hackad persilja. Låt allt fräsa en stund medan du kokar upp pastavatten och lägger i pastan. När pastan kokar kan du gå i med grädde och kycklingfond i pannan. 

Låt allt puttra samman en stund. Salta och peppra. Smula ner ädelosten och blanda runt väl. Häll av pastan när den har några minuter kvar på koktiden. Vänd ner den i pannan och sänk värmen på plattan. Låt pastan bli krämig av såsen. Tillsätt eventuellt lite pastavatten för att få till en krämighet som du vill ha. Toppa med svartpeppar, färska räkor och hackad persilja.

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till