Lasagne med smaker av mozzarella, bacon och blåmögelost

Börja med att göra köttfärssåsen genom att fräsa på lök och lite vitlök i en panna. Hacka ner lite bacon och fräs med. Ta i någon matsked tomatpuré och rosta sedan allt i pannan en stund. I med blandfärs och salta och peppra ordentligt. Addera lite färsk persilja. Bryn på färsen och tillsätt sedan krossade tomater. Lite basilika och lite oregano. Häll på lite kycklingfond och lite soja. Låt puttra en stund och ställ sedan åt sidan. Gör sedan ostsåsen genom att smälta två matskedar smör i en kastrull. Låt smöret smälta och addera sedan någon matsked mjöl. Vispa runt ordentligt och tillsätt sedan mjölk. Lite i taget och vispa samtidigt. Låt såsen tjockna till önskad konstens och tillsätt under tiden lite blåmögelost. Peppra ordentligt och tillsätt även lite vitt vin. Montera sedan lasagnen med ostsås i botten, sedan plattor och därefter köttfärssås och sedan ostsås igen. Varva sedan lagren i en ugnsform. Avsluta med att toppa med ett lager mozzarella.

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till