Knallgul kräftpasta med sting

  • Pasta 400 g 
  • Salt & Peppar 
  • Kräftor i lake 170 g 
  • Purjolök 1/2 
  • Chili röd 1/2 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Sparris 1/2 bunt 
  • Grädde 3 dl 
  • Crème fraîche 1 dl 
  • Västerbottenost (riven) 2 dl
  • Småtomater 7 st 
  • Citron 1 st 
  • Dill 1 kruka 
  • Saffran 1/2 kuvert 

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt. 

Hacka purjolök, vitlök, chili och fräs i en panna med lite neutral olja. Skär av sparrisknopparna och dela tomaterna och stek det tillsammans med löken på mellanvärme. Häll i grädde efter några minuter och låt puttra en stund. Ha i ost, lite  i taget, och blanda runt väl. Hacka ner lite dill och pressa i citron. Ha i lite av laken, börja med hälften och smaka dig sedan fram. Ta i Crème fraîche och smaka av med salt och peppar. 

Koka pastan enligt anvisning och ta av den när den har några minuter kvar av koktiden. Rör ner pastan i pannan och tillsätt saffran. Se till att allt har en krämig och härlig konsistens. Stäng av plattan och rör ner kräftstjärtarna i pastan. Toppa med dill, västerbottenost och lite pressad citron. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème