A Bite of Bitting

Stekt kycklingfilé med ugnsrostad potatis som serveras med ugnskörda tomater och en gräddig balsamicosås

Att steka hela kycklingfiléer i stekpanna blir väldigt gott. Jag tycker att kycklingen blir saftigare än när man kör den i ugnen. Detta är en ganska festlig rätt även om ingredienserna kan anses vara ganska vardagliga.

Ingredienser

  • Kyckling 
  • Salt & peppar
  • 5dl grädde 
  • En skvätt mjölk 
  • 1-2 msk Kycklingfond 
  • En skvätt Soja 
  • Worcestersås 
  • Balsamicovinäger 
  • Örtkryddor 
  • Maizenamjöl 
  • Potatis 
  • Olja 

Potatisen: Börja med potatisen eftersom att den tar längst tid. Lägg små potatisar (jag använder delikatesspotatis) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över rikligt med salt. Blanda runt allt väl med händerna. Kör in i ugnen på 220 grader i typ 50 min.

kyckling och sås: Värm upp en panna och lägg i en klick smör och lite olja. Lägg sedan i hela kycklingfiléer i pannan och gå på med salt och peppar. Fräs ordentligt på båda sidor. Häll sedan över 3dl grädde, kycklingfond och lite soja. Häll även i någon deciliter mjölk. Låt kycklingfiléerna puttra på mellanvärme. Gå sedan i med två skedar balsamicovinäger och lite worcestersås. Krydda upp med örtkryddor. Jag körde torkad timjan, oregano och lite basilika. Lyft ur kycklingen efter typ en kvart och skär upp i fina skivor. Häll i lite mer grädde i pannan om såsmängden har reducerats. Är såsen för rinnig kan den redas med maizenamjöl.

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan