A Bite of Bitting

Kantarellpaj med bacon, purjolök, cheddar och kryddost

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.
  • Smör 125g 
  • Mjöl 3dl 
  • Vatten 3msk 
  • Salt & Peppar 
  • Kantareller 350 g 
  • Rapsolja 
  • Smör 25 g 
  • Purjolök 1 st 
  • Små tomater 8 st
  • Bacon 1 pkt
  • Kryddost 200 g 
  • Cheddarost 100 g 
  • Ägg 3 st 
  • Grädde 3 dl

Gör pajdegen genom att dela smöret i små tärningar. Blanda därefter smör och mjöl i en matberedare (eller kör för hand). Blanda ihop så det blir smuligt. Gå sedan i med vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel. Ställ i kylen i en halvtimma. Skjutsa sedan in den i ugnen på 225 grader i 10 min. Ta ut pajdegen ur ugnen och låt den vila lite. 

Hacka sedan upp bacon, purjolök och tomater och fräs det i en het panna tillsammans med lite olja. Fräs på ganska hög värme i några minuter och riv sedan över svartpeppar. Låt det sedan stå i pannan och svalna. 

Fräs därefter upp kantarellerna i en panna med lite olja på ganska hög värme. Salta och peppra. Gå i med en stor klick smör och låt svampen smörstekas. 

Ta sedan innehållet i de båda pannorna och fördela ut det i pajskalet. Riv över osten och vispa sedan ihop en stanning på tre ägg och tre deciliter grädde. Häll stanningen över pajen och salta och peppra. Toppa med lite mer ost och sätt in i ugnen i 20-25 minuter på 200 grader. 

Servera pajen till kräftor eller som den är, tillsammans med en grönsallad! 

Följ gärna A Bite of Bitting på Facebook och Instagram.

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan