A Bite of Bitting

Pasta med ost- och baconsås

  • Pasta 400 g 
  • Bacon 2 Pkt 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök  1 st 
  • Vitlök 3-4 klyftor 
  • Crème Fraîche 3 dl 
  • Grädde 1 dl 
  • Mjölk 1 dl 
  • Prästost (riven) 1 dl 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Gräslök färsk 2 msk 

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan. 

Skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en panna på hög värme och stek baconet knaprigt. Lyft ut baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka upp gul lök och vitlök och fräs en stund i samma panna på mellanvärme. Häll i  Crème Fraîche och grädde och låt puttra ihop en stund. Häll i osten och kycklingbuljongen. Häll i en skvätt mjölk om såsen blir för stabbig. Salta och peppra.  

Häll av vattnet från pastan och vänd ner pastan i såsen och låt allt få en krämig konsistens. Stäng av spisplattan när du blandar runt allt, så det inte bränner vid eller blir för torrt. Avsluta med mer klippt gräslök och svartpeppar. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt