- Köttfärs 500 g
- Gul lök 1 st
- Rapsolja 2 msk
- Salt & Peppar
- Vitlök 2 klyftor
- Morot 1 st
- Purjolök 1/2
- Tomatpuré 2 msk
- Persilja 1 kruka
- Spiskummin 1 msk
- Paprikapulver 1 msk
- Potatisar 4 st
- Vatten 1l
- Worcestersås 1 msk
- Bacon 1 pkt
- Köttbuljongtärningar 2 st
- Sambal oelek 1 tsk
Hacka upp gul lök, purjolök och vitlök och fräs i en gryta med lite olja. Tärna moroten och hacka upp bacon och stek med. Fräs en stund på ganska hög värme och gå sedan i med köttfärsen. Fördela färsen i grytan och salta och peppra ordentligt. Ha i tomatpuré och blanda runt i grytan. Krydda upp allt med spiskummin, paprikapulver och en skvätt worcestersås.
Dra i lite Sambal oelek efter smak. Häll i vatten och låt allt koka upp. Skär potatisen i skivor eller tärningar och låt allt puttra på mellanvärme. I med två köttbuljongtärningar och lite hackad persilja. Låt potatisen bli genomkokt (20-25 minuter). Smaka av soppan med salt och peppar och lite mer av kryddorna, om så önskas.
Servera gärna soppan tillsammans med ett gott bröd, en klick Crème fraîche och finhackad persilja.