Mustig köttfärssoppa med bacon, purjolök och potatis

  • Köttfärs 500 g 
  • Gul lök 1 st
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Morot 1 st 
  • Purjolök 1/2 
  • Tomatpuré 2 msk 
  • Persilja 1 kruka 
  • Spiskummin 1 msk 
  • Paprikapulver 1 msk 
  • Potatisar 4 st
  • Vatten 1l
  • Worcestersås 1 msk 
  • Bacon 1 pkt
  • Köttbuljongtärningar 2 st
  • Sambal oelek 1 tsk 

Hacka upp gul lök, purjolök och vitlök och fräs i en gryta med lite olja. Tärna moroten och hacka upp bacon och stek med. Fräs en stund på ganska hög värme och gå sedan i med köttfärsen. Fördela färsen i grytan och salta och peppra ordentligt. Ha i tomatpuré och blanda runt i grytan. Krydda upp allt med spiskummin, paprikapulver och en skvätt worcestersås. 

Dra i lite Sambal oelek efter smak. Häll i vatten och låt allt koka upp. Skär potatisen i skivor eller tärningar och låt allt puttra på mellanvärme. I med två köttbuljongtärningar och lite hackad persilja. Låt potatisen bli genomkokt (20-25 minuter). Smaka av soppan med salt och peppar och lite mer av kryddorna, om så önskas. 

Servera gärna soppan tillsammans med ett gott bröd, en klick Crème fraîche och finhackad persilja.