- Pasta 400 g
- Salt & Peppar
- Kräftor i lake 170 g
- Purjolök 1/2
- Chili röd 1/2
- Vitlök 2 klyftor
- Sparris 1/2 bunt
- Grädde 3 dl
- Crème fraîche 1 dl
- Västerbottenost (riven) 2 dl
- Småtomater 7 st
- Citron 1 st
- Dill 1 kruka
- Saffran 1/2 kuvert
Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.
Hacka purjolök, vitlök, chili och fräs i en panna med lite neutral olja. Skär av sparrisknopparna och dela tomaterna och stek det tillsammans med löken på mellanvärme. Häll i grädde efter några minuter och låt puttra en stund. Ha i ost, lite i taget, och blanda runt väl. Hacka ner lite dill och pressa i citron. Ha i lite av laken, börja med hälften och smaka dig sedan fram. Ta i Crème fraîche och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning och ta av den när den har några minuter kvar av koktiden. Rör ner pastan i pannan och tillsätt saffran. Se till att allt har en krämig och härlig konsistens. Stäng av plattan och rör ner kräftstjärtarna i pastan. Toppa med dill, västerbottenost och lite pressad citron.