Oxfilépasta med champinjoner, prästost och madeira 

  • Pasta 500 g 
  • Oxfilé 600 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Gul lök 1/2 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Salt & peppar 
  • Champinjoner 150 g 
  • Soja 1 tsk 
  • Grädde 3 dl 
  • Mjölk 1 dl 
  • Persilja färsk 1 kruka 
  • Madeira 0,5 dl 
  • Småtomater 8 st 
  • Oxbuljong 2 msk 
  • Prästost 100 g

Börja med att skära oxfilén i lagom stora bitar och stek den så att den får yta. Salta och peppra. Ställ sedan åt sidan.

Fräs champinjoner,  som delats i kvartar, med gul lök och vitlök.  Dela några små tomater och fräs med. Riv över lite svartpeppar och låt några nypor persilja gå med. Fräs en stund och koka samtidigt upp välsaltat pastavatten i en kastrull. Lägg i pastan i det kokande vattnet. Häll i en knapp deciliter madeira i pannan med svampen och slå även på lite grädde och en skvätt mjölk. I med lite oxfond och soja. Låt puttra ihop under tiden som pastan går halvklar. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i pannan. Riv ner ost och hacka i mer persilja. Lägg i köttet och blanda runt väl så att det värms upp och får en härlig krämighet. Riv över mer persilja och servera direkt i pannan. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet