A Bite of Bitting

Heta räkor i rykande dundersås

  • Vannameiräkor 300 g 
  • Broccoli 1/2 bukett 
  • Gul lök 1 st 
  • Tomater (små) 10 st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Sambal oelek 2 tsk 
  • Sriachasås 1 msk 
  • Kokosmjölk 2,5 dl 
  • Grädde 2 dl 
  • Persilja 1/2 knippe 

Fräs räkorna i en panna lite olja. Tillsätt lite vitlök efter en stund. Lägg sedan åt sidan. Hacka upp broccolin och gul lök och fräs det i samma panna. Dela tomaterna och lägg i dem efter en stund. Hacka vitlöken och låt den fräsa med. Häll i grädden och kokosmjölken och låt det puttra en stund. Tillsätt sambal oelek och srirachasås. Lägg tillbaka räkorna i såsen mot slutet. Hacka över persilja och smaka av såsen med salt. Servera gärna tillsammans med ris. 


Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt