A Bite of Bitting

Pastagratäng med chorizo, broccoli, cheddar och tomat

  • Pasta 500 g 
  • Salt & Peppar 
  • Rapsolja 
  • Gul lök 1 st 
  • Broccoli 250 g 
  • Chorizo 300 g 
  • Grädde 3 dl 
  • Småtomater 5 st 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Philadelphiaost 100 g 
  • Cheddarost 300 g 

Skiva upp löken och korven. Fräs i en panna med lite olja. Tillsätt broccolin, som skurits i mindre bitar. Salta och peppra efter en stund. Dela tomaterna och låt dem fräsa med. Stek allt tills det har fått en fin yta och smakerna kommit fram. Koka upp pastavattnet i en stor kastrull med salt och lägg i pastan. 

Gå sedan i med grädde och kycklingbuljong i pannan. Låt allt puttra ihop en stund och ha sedan i philadelphiaosten. Blanda runt väl och ha sedan i hälften av cheddarosten. Häll av pastan i ett durkslag och blanda ner den i pannan. Stäng av plattan och låt allt få en krämig konsistens. Häll sedan ner allt i en ugnsfast form. Toppa slutligen med cheddarost och ställ in i ugnen på 225 grader i drygt 20 minuter. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan