A Bite of Bitting

Pastagratäng med chorizo, broccoli, cheddar och tomat

  • Pasta 500 g 
  • Salt & Peppar 
  • Rapsolja 
  • Gul lök 1 st 
  • Broccoli 250 g 
  • Chorizo 300 g 
  • Grädde 3 dl 
  • Småtomater 5 st 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Philadelphiaost 100 g 
  • Cheddarost 300 g 

Skiva upp löken och korven. Fräs i en panna med lite olja. Tillsätt broccolin, som skurits i mindre bitar. Salta och peppra efter en stund. Dela tomaterna och låt dem fräsa med. Stek allt tills det har fått en fin yta och smakerna kommit fram. Koka upp pastavattnet i en stor kastrull med salt och lägg i pastan. 

Gå sedan i med grädde och kycklingbuljong i pannan. Låt allt puttra ihop en stund och ha sedan i philadelphiaosten. Blanda runt väl och ha sedan i hälften av cheddarosten. Häll av pastan i ett durkslag och blanda ner den i pannan. Stäng av plattan och låt allt få en krämig konsistens. Häll sedan ner allt i en ugnsfast form. Toppa slutligen med cheddarost och ställ in i ugnen på 225 grader i drygt 20 minuter. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème