A Bite of Bitting

Mustig köttfärssoppa med bacon, purjolök och potatis

  • Köttfärs 500 g 
  • Gul lök 1 st
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Morot 1 st 
  • Purjolök 1/2 
  • Tomatpuré 2 msk 
  • Persilja 1 kruka 
  • Spiskummin 1 msk 
  • Paprikapulver 1 msk 
  • Potatisar 4 st
  • Vatten 1l
  • Worcestersås 1 msk 
  • Bacon 1 pkt
  • Köttbuljongtärningar 2 st
  • Sambal oelek 1 tsk 

Hacka upp gul lök, purjolök och vitlök och fräs i en gryta med lite olja. Tärna moroten och hacka upp bacon och stek med. Fräs en stund på ganska hög värme och gå sedan i med köttfärsen. Fördela färsen i grytan och salta och peppra ordentligt. Ha i tomatpuré och blanda runt i grytan. Krydda upp allt med spiskummin, paprikapulver och en skvätt worcestersås. 

Dra i lite Sambal oelek efter smak. Häll i vatten och låt allt koka upp. Skär potatisen i skivor eller tärningar och låt allt puttra på mellanvärme. I med två köttbuljongtärningar och lite hackad persilja. Låt potatisen bli genomkokt (20-25 minuter). Smaka av soppan med salt och peppar och lite mer av kryddorna, om så önskas. 

Servera gärna soppan tillsammans med ett gott bröd, en klick Crème fraîche och finhackad persilja. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème