A Bite of Bitting

Nachotallrik med guacamole

  • Blandfärs 250 g 
  • Tacokrydda 1 påse
  • Rapsolja 2 msk 
  • Avokado 3st 
  • Salt & peppar 
  • Koriander 1 kruka 
  • Vitlöksklyfta 1 st
  • Småtomater 8 st  
  • Lime 1 st
  • Chili 1 st
  • Nachochips 200 g 
  • Cheddarost 150 g 
  • Gräddfil 1 dl 
  • Rödlök 1 st 

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan lock. Salta och peppra. 

Lägg ut nachochips på en ugnsplåt och strö över köttfärs. Lägg på osten och kör i ugnen i ca 7 minuter på 225 grader. Lägg upp på tallrikar eller ett fat. Lägg slutligen på rödlök, guacamole och gräddfil. 

Guacamole 

Kärna ur avokadon och mosa den i en skål. Hacka ner tomaterna och riv ner vitlöksklyftan. Hacka ner koriander och chilin och pressa över saften av lime. Smaka av med salt och peppar. Gör guacamolen strax innan servering då den kan få en mörk och tråkig färg om den görs för lång tid i förväg. 

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan