A Bite of Bitting

Enkel pasta med bacon och ost

  • Gul lök 1 st 
  • Vitlöksklyfta 2 st 
  • Salt & Peppar 
  • Bacon 1 pkt 
  • Grädde 2 dl 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Mjölk 1-2 dl 
  • Tomater (små) 8 st 
  • Persilja färsk 1/2 kruka 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Pasta 300 g 
  • Parmesanost 150 g 

Hacka upp gul lök, bacon och vitlök och fräs i en panna med lite olja. Fräs en stund och dela sedan tomaterna och låt dem steka med. Koka samtidigt pastan. Hacka färsk persilja och låt den fräsa med i pannan. Salta och peppra. I med en skvätt worcestersås. Gå sedan i med grädden och buljongen. Låt allt puttra ihop en stund. Blir det för stabbigt kan det späs med en skvätt mjölk. 

Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Vrid av värmen och blanda runt väl. Riv över osten. Se till att allt får en härligt krämig konstisens. Servera direkt ur pannan med hackad persilja och med mer svartpeppar. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan