Enkel pasta med bacon och ost

  • Gul lök 1 st 
  • Vitlöksklyfta 2 st 
  • Salt & Peppar 
  • Bacon 1 pkt 
  • Grädde 2 dl 
  • Kycklingbuljong 1 msk 
  • Mjölk 1-2 dl 
  • Tomater (små) 8 st 
  • Persilja färsk 1/2 kruka 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Pasta 300 g 
  • Parmesanost 150 g 

Hacka upp gul lök, bacon och vitlök och fräs i en panna med lite olja. Fräs en stund och dela sedan tomaterna och låt dem steka med. Koka samtidigt pastan. Hacka färsk persilja och låt den fräsa med i pannan. Salta och peppra. I med en skvätt worcestersås. Gå sedan i med grädden och buljongen. Låt allt puttra ihop en stund. Blir det för stabbigt kan det späs med en skvätt mjölk. 

Häll av pastan och vänd ner den i pannan. Vrid av värmen och blanda runt väl. Riv över osten. Se till att allt får en härligt krämig konstisens. Servera direkt ur pannan med hackad persilja och med mer svartpeppar. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan