A Bite of Bitting

Torsk i gräddig vitvinsås med bacon och kantareller

  • Torsk 600 g 
  • Salt & vitpeppar 
  • Schalottenlök 4 st
  • Småtomater 8 st 
  • Fänkål 1/2 
  • Grädde 5 dl 
  • Vitt vin (torrt) 1dl 
  • Dill 1 kruka 
  • Gräslök 1/2 knippe 
  • Smör 50 g 
  • Fiskbuljong 2 msk 
  • Citron 1 st 
  • Bacon 140 g 
  • Kantareller 150 g 

Låt fisken tina och fördela ut den på botten i en ugnsform. Salta och pressa över lite citron. Klipp över lite dill och lägg några smörklickar på fiskbitarna. Kör torsken i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.

Hacka upp schalottenlök och fräs den i lite smör, på mellanvärme. Hacka ner fänkål och dela tomaterna och låt det fräsa ihop med löken. Häll i vinet och låt det reducera något. Ha sedan i fiskbuljong och grädde. Klipp i lite dill och gräslök och låt allt puttra ihop en stund. Salta och smaka av med lite pressad citron och vitpeppar.

Stek samtidigt hackat bacon och kantareller i en het panna med lite smör. Frös på ganska hög värme och snåla inte med svartpeppar. Låt allt få en krispig yta och konsistens. 

Ta ut fisken ur ugnen och låt den gå klart i pannan. Fisken ska ge smak till såsen men inte koka sönder. Detta tar ungefär 5 minuter. Klipp över gräslök och färsk dill och servera med någon form av potatis. Toppa anrättningen med baconet och svampen. 

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan