Lobster Roll med srirachamajo och tunnhyvlad gurka

Mycket enkel och snabb förrätt som alltid är lika god och lyxig. Är man stressad så finns möjligheten att köpa färdig majonäs.

  • Hummer 2st 
  • Majonäs 2dl 
  • Srirachasås 1msk 
  • Gurka 1/4 
  • Rödlök 
  • Gräslök 
  • Sallad 
  • Korvbröd (större) 
  • Citron 
  • Pepparrot 1 knivsudd 

Lägg humrarna på en stor skärbräda och ta fram en stor och vass kniv. Klyv humrarna från huvudet och sedan ner mot stjärten. Plocka ur köttet och lägg i en bunke. Klyv sedan klorna och plocka även ut det köttet. Slå sedan ihop en vanlig majonäs och häll i sriachasåsen. Blanda upp den med hummerköttet. Riv ner lite pepparrot.

Fördela sedan salladen i korvbröden. Lägg därefter i hummerröran. Hyvla över gurka och lägg i. Hacka rödlök och gräslök och toppa med det. Servera med en citronklyfta!

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,