Knallgul kräftpasta med sting

  • Pasta 400 g 
  • Salt & Peppar 
  • Kräftor i lake 170 g 
  • Purjolök 1/2 
  • Chili röd 1/2 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Sparris 1/2 bunt 
  • Grädde 3 dl 
  • Crème fraîche 1 dl 
  • Västerbottenost (riven) 2 dl
  • Småtomater 7 st 
  • Citron 1 st 
  • Dill 1 kruka 
  • Saffran 1/2 kuvert 

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt. 

Hacka purjolök, vitlök, chili och fräs i en panna med lite neutral olja. Skär av sparrisknopparna och dela tomaterna och stek det tillsammans med löken på mellanvärme. Häll i grädde efter några minuter och låt puttra en stund. Ha i ost, lite  i taget, och blanda runt väl. Hacka ner lite dill och pressa i citron. Ha i lite av laken, börja med hälften och smaka dig sedan fram. Ta i Crème fraîche och smaka av med salt och peppar. 

Koka pastan enligt anvisning och ta av den när den har några minuter kvar av koktiden. Rör ner pastan i pannan och tillsätt saffran. Se till att allt har en krämig och härlig konsistens. Stäng av plattan och rör ner kräftstjärtarna i pastan. Toppa med dill, västerbottenost och lite pressad citron.