Stuvade makaroner går att göra på en rad olika sätt. Jag föredrar att göra det enkelt för mig genom att stuva makaronerna i vanlig mjölk och sedan tillsätta saker som ger god smak och tillför krämighet.
Ugnsgratinerad falukorv: Sätt ugnen på 200 grader. Skär sedan snitt i falukorven, men inte helt igenom. Fyll snitten med ost, lök, tomater, äpple, bostongurka och annat som du tycker är gott. Salta och peppra. Kör sedan i ugnen i typ 30- 35 minuter.
Stuvade makaroner: 4 portioner: Lägg 5dl gammaldags makaroner i en tjockbottnad gryta och tillsätt sedan mjölk så det täcker. I med några rejäla nypor salt. Höj upp värmen så det börjar koka lätt. Sänk sedan värmen och låt makaronerna stuva i typ 20 min. Rör ofta så det inte bränner fast. Riv sedan ner svartpeppar och hacka ner färsk persilja. Dra även i en rejäl näve god ost och rör runt. Det ger en väldigt god smak och gör makaronerna ännu mer krämiga.