Färsbiffar på högrev med gräddig sås som görs direkt i pannan

  • Högrevsfärs 500g 
  • Salt & peppar 
  • Persilja 1 knippe 
  • Smör 20g 
  • Worcestersås 3msk 
  • Kalvfond 3msk 
  • Ägg 1 
  • Grädde 4dl 
  • Mjölk 1dl
  • Vinbärsgelé 2msk 
  • Soja 1 msk

Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra väl. Hacka ner lite färsk persilja. I med en skvätt worcestersås och lite kalvfond. I med lite soja, en skvätt grädde och knäck i ett ägg. Skölj sedan händerna med kallt vatten och blanda biffar som du steker i lite smör. 

När biffarna nästan är genomstekta kan grädde hällas ner i pannan. I med lite kalvfond och lite soja. En skvätt worcestersås kan också få vara med. I med lite färsk hackad persilja och vinbärsgelé. Spä med mjölk om såsen blir för stabbig. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med någon form av potatis. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème