A Bite of Bitting

Fläskfilégryta med rödvin, färsk dragon och fransk senap

Pålitlig fläskfilégryta som bara blir godare om den görs dagen innan. Perfekt att göra till många personer och smakerna fungerar väldigt bra tillsammans!

  • Fläskfilé 700g 
  • Salt & peppar 
  • Gul lök 1st
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Champinjoner 8st 
  • Små tomater 10st 
  • Rödvin 1dl 
  • Grädde 3dl
  • Dijonsenap 0,5msk 
  • Kalvfond 1msk 
  • Soja 1msk 
  • Worcestersås 1msk 
  • Dragon färsk 0,5 kruka 
  • Persilja färsk 0,5 kruka 

Skär bort senor fett från fläskfilén och skär den sedan i mindre bitar. Stek på köttet hårt i en panna med olja. Salta och peppra och droppa på lite worcestersås. Ge köttet fin yta men stek det inte helt klart. Lägg därefter köttet på en tallrik. Skär upp champinjoner och gul lök och fräs på i samma panna som köttet stekts i.  Dela tomaterna efter en stund och låt dem gå med. Efter ytterligare en stund kan vitlöken finhackas och fräsa med. 

Slå därefter i vinet och låt det småkoka en stund. Hacka ner dragonen och persilja.
Häll sedan i grädde, kalvfond, worcestersås och soja. Låt puttra på mellanvärme i ungefär 10 minuter. Gå i med senapen och lägg därefter i köttet. Salta och peppra och låt småkoka i ungefär 10 minuter. Servera grytan tillsammans med ris, pasta eller någon form av potatis. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan