Årets snabbaste pasta som skapades av saker som redan fanns i kylskåpet. Receptet är för 2-3 personer och mängderna bör justeras upp om man är flera. En enkel men elegant pasta som definitivt kan ätas till helgen tillsammans med en pava vin.
- Schalottenlök 2st
- Vitlöksklyfta 1st
- Salt & Peppar
- Bacon 1pkt
- Grädde 2dl
- Ädelost 70g
- Tomater (små) 6st
- Persilja färsk 1/2 kruka
- Worcestersås 1msk
- Pasta 300g
Hacka upp schalottenlök, bacon och vitlök och fräs i en panna med lite olja. Fräs en stund och dela sedan tomaterna och låt dem steka med. Koka samtidigt pastan. Hacka färsk persilja och låt den fräsa med i pannan. Salta lite och peppra. I med en skvätt worcestersås. Gå sedan i med grädden och smula snabbt ner ädelosten.
Låt att puttra ihop en stund. Blir det för stabbigt kan det späs med en skvätt mjölk. Häll sedan av pastan och vänd ner den i pannan. Vrid av värmen och blanda runt väl. Se till att allt får en härligt krämig konstisens. Servera direkt ur pannan med hackad persilja och med mer svartpeppar.