A Bite of Bitting

Kall potatissallad med bacon och riven ost

  • Delikatesspotatis 15 st 
  • Salt & Peppar 
  • Bacon 1 pkt 
  • Prästost 50 g 
  • Gräslök 1 knippe 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Purjolök 1/2 
  • Crème fraiche lätt 3 dl 
  • Majonnäs 2 dl 
  • Dijonsenap 1 tsk 

Koka potatisen och låt den sedan svalna. Skiva potatisen och lägg den i en rymlig skål. Stek baconet så att det blir knaprigt och låt det torka på ett papper. Lägg alla ”torra” ingredienser i skålen först och fyll sedan på med majonnäs och Crème fraiche. På det sättet är det enklare att kontrollera konsistensen på potatissalladen. Var noga med att blanda runt ordentligt och ställ sedan kallt. 

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna