A Bite of Bitting

Ugnsbakad lax med rosépeppar och fetaost. Serveras med rostad potatis och en kall sås

  • Laxfiléer (tinade) 4 st 
  • Potatis (delikatess) 20 – 25 st 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Rosépeppar 1-2 msk 
  • Smör – 1 msk 
  • Fetaost 140 g (1 pkt) 
  • Soltorkade tomater 100 g (liten burk)
  • Créme fraiche (lätt) 3 dl 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Citron 1 st 
  • Persilja 1/2 kruka 
  • Haricot verts 

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta ordentligt och blanda runt. Salta lite till. Kör i ugnen i ca 25 minuter. 

Lägg créme fraiche i en mixer/matberedare. Smula ner hälften av fetaosten och soltorkade tomater. Hacka ner en vitlöksklyfta. Salta och peppra ordentligt. Dra i persilja och stänk i lite citron. Mixa till önskad konstens och ställ kallt. 

Sätt ugnen på 175 grader. Salta laxen ordentligt och fördela även ut lite smör på varje bit. Mortla sedan rosépeppar lätt och strö över. Smula över lite fetaost. Kör i ugnen i 15-20 minuter. 

Värm en panna med lite smör. Fräs haricot verts i några minuter på ganska hög värme. Hacka ner lite vitlök mot slutet, pressa över en skvätt citron och salta. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt