A Bite of Bitting

Pasta med hemmagjord pesto, chili, mozzarella och vitlöksfrästa räkor

  • Vannameiräkor 12 – 15 st 
  • Olivolja 
  • Pasta 400 g
  • Mozzarella 1 pkt 
  • Småtomater 7 st 
  • Gul lök 1/2 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Chili röd 1/2
  • Persilja 1/2 kruka 
  • Pesto 1/2 burk 
  • Grädde 1 dl 

Pesto

  • Basilika 2 krukor 
  • Pinjenötter 1/2 dl
  • Vitlöksklyfta 2 st 
  • Parmesan 1,5 dl (riven) 
  • Olivolja 1,5 dl 
  • Salt & peppar 

Välj först om du vill göra din egna pesto eller använda färdig. Om du gör egen så kan du börja med det och sedan låta den vila i kylen. Peston gör du genom att lägga alla ingredienser i ett matberedare/mixer och mixa till önskad konsistens. Tina sedan räkorna om de är frysta. Koka upp pastavatten och salta ordentligt. 

Fräs sedan upp några små tomater i en panna med olja, tillsätt lite gul lök och lite vitlök efter en stund. Låt pastan bli lite mer än halvklar och vänd sedan ner den i pannan med lite pastavatten och en skvätt grädde. Rör därefter ner en burk grön pesto eller gör en egen (behöver då vara en dryg deciliter). Blanda runt allt väl och låt det gå på mellanvärme och ha sedan i mozzarella. Slutligen steks räkorna i en separat panna med lite olja, chili, vitlök och persilja. Fräs räkorna på hög värme i 2 – 3 minuter. Toppa pastan med räkorna, persilja och lite riven parmesan. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt