Fräsch laxpasta med basilika och mozzarella

Ta ut laxen för att tina om du kör med fryst lax. Hacka sedan gul lök och fräs i en panna med lite olja. Dela sedan några små tomater och stek med. Efter en stund kan också lite sockerärtor få åka med.

Häll därefter i en skvätt vitt vin och en deciliter grädde, och en dusch pressad citron. Låt även lite fiskfond gå med. I med en näve färsk basilika och smaka av med salt. Låt puttra en stund under tiden som du kokar pastan.

Koka pastan så den har några minuter kvar på koktiden och blanda ner. I med laxen och mozzarella. Kör i pannan till önskad konsistens. I med mer basilika mot slutet och eventuellt mer salt.

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna

Pasta

Pasta med krämig parmesansås

Receptet är beräknat till två personer.  Pasta 250 g  Salt & Peppar  Olivolja  Småtomater 6 st  Vitlök 2-3 klyftor  Parmesan