Varmrökt laxröra på smörstekt toast

  • Brödskivor 4 st 
  • Smör 40 g 
  • Varmrökt lax 250 g 
  • Rödlök 1 st 
  • Salt & Peppar 
  • Majonnäs 1 dl 
  • Crème fraîche (lätt) 2 dl
  • Citron 1 st 
  • Dill 1/2 kruka 

Börja med att göra laxröran. Dra ner laxen i en skål och rör runt med en gaffel så att det fördelas lite. Ha i finhackad rödlök och dill. Ha i majonnäs och Crème fraîche. Ta lite åt gången så att röran inte blir för lös. Pressa i lite citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ röran svalt. 

Värm på en panna med lite olja och smör. Stek brödskivorna så att de får en fin yta. Fördela laxröran på brödskivorna och toppa med dill. Servera med en citronklyfta. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt