A Bite of Bitting

Kall röra med bacon och smörstekt majs

  • Bacon 140 g 
  • Majskolv 2 st 
  • Salt & Peppar 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Crème Fraîche (lätt) 3 dl  
  • Majonnäs 2 msk 
  • Smör 2 msk 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Chili röd 1/2 
  • Parmesanost 50 g 

Skär baconet i mindre bitar och fräs i en het stekpanna. Stek baconet tills det blir knaprigt. Lägg åt sidan och låt rinna av på hushållspapper. 

Dra i en matsked smör i samma panna och stek majskolvarna. Ge majsen lite yta och salta ordentligt. Låt svalna något. Skär bort majskornen från majskolven med en vass kniv. Lägg i en bunke tillsammans med baconet. Hacka ner röd chili och vitlök. Ha i Crème Fraîche och majonnäs, lite i taget, så att konsistensen på röran blir bra. Ha i worcestersås och riv ner osten. Smaka av med salt och peppar. 

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till