Parmesanbakad kyckling med bacon, vitt vin och tomater

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Bacon 140 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Smör 1 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Tomater (små) 8 st 
  • Dragon (torkad) 2 msk 
  • Vitt vin 3 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Parmesan (riven) 2 dl  

Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Skär baconet i mindre bitar och låt det steka med kycklingen. Hacka gul lök och vitlök och dela några små tomater, låt det gå med i pannan. Fräs en stund och ge kycklingen färg. Krydda med torkad dragon. Slå sedan över en skvätt vitt vin och grädde. Häll i kycklingbuljong. Låt puttra en stund och lägg sedan över allt i en ugnsform och riv över parmesan. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut formen och riv över mer parmesan och färsk svartpeppar. Servera gärna med ris. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till