Parmesanbakad kyckling med bacon, vitt vin och tomater

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Bacon 140 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Smör 1 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Tomater (små) 8 st 
  • Dragon (torkad) 2 msk 
  • Vitt vin 3 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Parmesan (riven) 2 dl  

Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Skär baconet i mindre bitar och låt det steka med kycklingen. Hacka gul lök och vitlök och dela några små tomater, låt det gå med i pannan. Fräs en stund och ge kycklingen färg. Krydda med torkad dragon. Slå sedan över en skvätt vitt vin och grädde. Häll i kycklingbuljong. Låt puttra en stund och lägg sedan över allt i en ugnsform och riv över parmesan. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut formen och riv över mer parmesan och färsk svartpeppar. Servera gärna med ris. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème