- Kycklingfilé 800 g
- Bacon 140 g
- Rapsolja 2 msk
- Smör 1 msk
- Salt & Peppar
- Gul lök 1 st
- Vitlök 3 klyftor
- Tomater (små) 8 st
- Dragon (torkad) 2 msk
- Vitt vin 3 msk
- Grädde 3 dl
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesan (riven) 2 dl
Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Skär baconet i mindre bitar och låt det steka med kycklingen. Hacka gul lök och vitlök och dela några små tomater, låt det gå med i pannan. Fräs en stund och ge kycklingen färg. Krydda med torkad dragon. Slå sedan över en skvätt vitt vin och grädde. Häll i kycklingbuljong. Låt puttra en stund och lägg sedan över allt i en ugnsform och riv över parmesan. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut formen och riv över mer parmesan och färsk svartpeppar. Servera gärna med ris.