Pasta med svamp, burrata, bacon och rött vin

  • Schalottenlök 2 st 
  • Champinjoner 10 st 
  • Salt & Peppar 
  • Pasta 400 g 
  • Vitlöksklyftor 2 st 
  • Bacon 100 g  
  • Rött vin 1 dl 
  • Kycklingfond 1 msk 
  • Grädde 1 dl
  • Persilja 1 kruka
  • Små tomater 8 st
  • Parmesan 1 dl
  • Burrata 100 g 

Hacka upp svampen och fräs den tillsammans med vitlöken och schalottenlöken som hackats fint. Hacka ner baconet och tomaterna och låt det steka med. I med en näve persilja och salta och peppra. Fräs runt lite och gå i med vinet. Låt puttra en stund och häll sedan i kycklingfond och grädde. Låt allt gå ihop på låg värme. Ha i lite mjölk om det blir för stabbigt. 

Koka upp rikligt med välsaltat vatten i en kastrull och ha i pastan. Koka inte pastan helt klar utan vänd ner den i pannan när den har några minuter kvar på koktiden. Låt gärna lite pastavatten följa med ner i pannan. Blanda runt väl och gå i med parmesanen. Salta och peppra och försök att få såsen att fördela sig över pastan. Avsluta med burratan som skänker en extra krämighet. Stäng av värmen och toppa med finhackad persilja och riven svartpeppar. Servera direkt ur pannan. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt