Heta räkor i rykande dundersås

  • Vannameiräkor 300 g 
  • Broccoli 1/2 bukett 
  • Gul lök 1 st 
  • Tomater (små) 10 st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Sambal oelek 2 tsk 
  • Sriachasås 1 msk 
  • Kokosmjölk 2,5 dl 
  • Grädde 2 dl 
  • Persilja 1/2 knippe 

Fräs räkorna i en panna lite olja. Tillsätt lite vitlök efter en stund. Lägg sedan åt sidan. Hacka upp broccolin och gul lök och fräs det i samma panna. Dela tomaterna och lägg i dem efter en stund. Hacka vitlöken och låt den fräsa med. Häll i grädden och kokosmjölken och låt det puttra en stund. Tillsätt sambal oelek och srirachasås. Lägg tillbaka räkorna i såsen mot slutet. Hacka över persilja och smaka av såsen med salt. Servera gärna tillsammans med ris.