A Bite of Bitting

Heta räkor i rykande dundersås

  • Vannameiräkor 300 g 
  • Broccoli 1/2 bukett 
  • Gul lök 1 st 
  • Tomater (små) 10 st 
  • Vitlök 4 klyftor 
  • Sambal oelek 2 tsk 
  • Sriachasås 1 msk 
  • Kokosmjölk 2,5 dl 
  • Grädde 2 dl 
  • Persilja 1/2 knippe 

Fräs räkorna i en panna lite olja. Tillsätt lite vitlök efter en stund. Lägg sedan åt sidan. Hacka upp broccolin och gul lök och fräs det i samma panna. Dela tomaterna och lägg i dem efter en stund. Hacka vitlöken och låt den fräsa med. Häll i grädden och kokosmjölken och låt det puttra en stund. Tillsätt sambal oelek och srirachasås. Lägg tillbaka räkorna i såsen mot slutet. Hacka över persilja och smaka av såsen med salt. Servera gärna tillsammans med ris. 


Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème

Kött

Oxfilé med svamprisotto

Köttet  Börja med att salta och peppra köttet ordentligt. Bryn köttet i lite olja i en het panna. Se till