A Bite of Bitting

Dundermackor med kyckling och cheddarost

  • Kycklingfilé 2 st 
  • Bröd (som kan delas och fyllas) 2 st 
  • Salt & Peppar 
  • Worcestersås 1 msk 
  • Vitlök 2 klyftor 
  • Smör 20 g 
  • Dragon (torkad) 1 tsk 
  • Spiskummin 1 tsk 
  • Cheddarost 4 skivor 
  • Tomat 1 st 
  • Salladsblad 2 st 

Börja med att skiva upp tomaten och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och dra över salt och peppar. Kör i ugnen på 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna. 

Hetta upp en panna med olja och lite smör. Stek kycklingen på ganska hög värme, till en början. Gå i med torkad dragon och spiskummin. Vänd kycklingen emellanåt och slå på worcestersås. Dela vitlöksklyftorna och låt dem steka med, när kycklingen börjar bli genomstekt. Skär kycklingen i skivor. Stek sedan varje kycklingbit så den får stekyta på varje sida. Salta och peppra. Lägg osten ovanpå så den smälter över kycklingen. 

Värm brödet och lägg på en klick smör. Lägg i ett salladsblad och tomatskivorna. Lägg slutligen i kycklingen och den smälta osten. Salta och peppra. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt