Helstekt entrecôte som serveras med en risotto med smaker av dragon och bacon

Köttet: Börja med att salta och peppra köttet ordentligt runt om. Bryn sedan köttet i lite olja i en het panna. Kör sedan in köttet i ugnen på 130 grader i en timma. Låt sedan vila i 10-15 minuter innan du skär upp det.

Risotton: Börja med risotton medan köttet är i ugnen. Fräs upp lite finhackad lök med finhackat bacon i en tjockbottnad kastrull/gryta. Fräs runt en stund och tillsätt sedan avorioris (typ 5dl till fyra pers) Låt fräsa en stund och täck sedan allt med vitt vin (torrt) i med lite torkad dragon och svartpeppar. Rör ofta i grytan så riset inte bränner fast.

Värm sedan hönsbuljong (typ en liter). När vinet har kokat in i riset kan den varma buljongen tillsättas lite i taget (så det täcker). Rör ofta och tillsätt två stora nävar riven ost mot slutet. Låt risotton vila lite innan servering. Skär sedan upp köttet och servera tillsammans med risotton.

Husman

Kålpudding med gräddsås

Kålpudding  Dela vitkålen på mitten och ta bort roten. Skär vitkålen i mindre bitar hacka löken. Värm på en panna