En lyxig maträtt utan en alldeles för stor arbetsinsats. Såsen rör man ihop på någon minut och potatisen sköter sig själv i ugnen. Lägg kärleken på biffarna och försök att få mozzarellan att inte rymma från biffarna under stekning…
- Blandfärs 600g
- Salt & peppar
- Potatis (fast) 800g
- Worcestersås 1msk
- Soja 2tsk
- Kalvfond 1msk
- Persilja 1 kruka
- Vitlöksklyfta 1st
- Mozzarella 1 bit
- Ägg 1st
- Grädde 2msk
- Majonäs 2msk
- Crème fraîche 3dl
- Sirachasås 1msk
- Ajvar 1msk
- Olja till stekning och potatis
- Broccoli färsk
Rör ihop Crème fraîche med majonäs och ha i någon matsked sirachasås. Ta även en i en matsked ajvarsås. Pressa sedan i en vitlöksklyfta och salta en smula. Finhacka också lite färsk persilja och ha i. Rör ihop och låt sedan stå kallt till servering.
Skala sedan potatisen och skär den i klyftor. Skölj av den under rinnande vatten eller förkoka klyftorna en kort stund. Torka sedan av potatisen och rosta den i ugnen med salt och olja. Kör på 200 grader i ungefär 45 minuter, beroende på ugn och storleken på potatisklyftorna.
Lägg färsen i en bunke. Salta och peppra. I med lite soja, worcestersås och lite kalvfond. Ha också i någon matsked grädde och lite finhackad persilja. Knäck i ett ägg och blanda runt färsen med händerna. Lägg sedan en bit färs i handen och platta till. Lägg sedan en bit mozzarella uppe på. Täck sedan mozzarellan med ytterligare ett lager färs och forma en biff med händerna. Stek sedan i olja på ganska hög värme men sänk sedan och låt biffarna gå klart i pannan på lägre temperatur, så de inte bränns. Servera tillsammans med smörstekt broccoli eller några andra passande tillbehör.