Pasta med krämig parmesansås


Receptet är beräknat till två personer. 

  • Pasta 250 g 
  • Salt & Peppar 
  • Olivolja 
  • Småtomater 6 st 
  • Vitlök 2-3 klyftor 
  • Parmesan 250 g 
  • Grädde 1,5 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Persilja 1/2 kruka 
  • Worcestersås 2 msk 

Dela tomterna och fräs den i en panna med olja. Koka upp pastavatten under tider tiden och salta ordentligt. Lägg i pastan. Tillsätt hackad vitlök i pannan och låt det steka ihop med tomaterna en stund. Tillsätt grädde och låt det puttra ihop.
Riv ner hälften av osten och blanda runt.

I med kycklingbuljong, worcestersås och lite hackad persilja. Gå över ordentligt med pepparkvarnen. Häll av pastavattnet när pastan har någon minut kvar på koktiden. 

Blanda ner pastan i pannan, gärna lite i taget. Se till så att all pasta blandas med såsen. Riv ner resten av osten och stäng av spisplattan. Riv över mer svartpeppar och hacka över persilja innan servering.