Köttfärssås med rött vin, rotselleri och parmesan

  • Blandfärs 500 g
  • Salt & peppar 
  • Olivolja 
  • Gul lök 2st
  • Morot 2st
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Rött vin 2 dl 
  • Rotselleri 200 g 
  • Tomatpuré 2 msk
  • Tomatkross 1 burk
  • Worcestersås 1 msk 
  • Soja 2 tsk
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Oregano 1 msk 

Fräs upp finhackad morot, gul lök och rotselleri i en gryta med lite olja. Tillsätt hackad vitlök efter några minuter och låt det fräsa med en stund. Ha i tomatpuré och blanda ut den väl med allt i grytan. Låt allt rosta en stund och gå i med färsen. Fräs runt ordentligt och låt allt få färg. Salta och peppra rejält. Häll i rödvinet och låt det puttra en stund tillsammans med en skvätt worcestersås. Ha i krossade tomater och blanda runt. I med en skvätt soja och lite kycklingbuljong. Krydda med oregano och riv ner parmesanost. Låt köttfärssåsen puttra minst en halvtimma. 

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt