Parmesanbakad kyckling med bacon, vitt vin och tomater

  • Kycklingfilé 800 g 
  • Bacon 140 g 
  • Rapsolja 2 msk 
  • Smör 1 msk 
  • Salt & Peppar 
  • Gul lök 1 st 
  • Vitlök 3 klyftor 
  • Tomater (små) 8 st 
  • Dragon (torkad) 2 msk 
  • Vitt vin 3 msk 
  • Grädde 3 dl 
  • Kycklingbuljong 2 msk 
  • Parmesan (riven) 2 dl  

Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i en het panna med lite olja och smör. Salta och peppra. Skär baconet i mindre bitar och låt det steka med kycklingen. Hacka gul lök och vitlök och dela några små tomater, låt det gå med i pannan. Fräs en stund och ge kycklingen färg. Krydda med torkad dragon. Slå sedan över en skvätt vitt vin och grädde. Häll i kycklingbuljong. Låt puttra en stund och lägg sedan över allt i en ugnsform och riv över parmesan. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut formen och riv över mer parmesan och färsk svartpeppar. Servera gärna med ris. 

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet

Pasta

Knallgul kräftpasta med sting

Häll av kräftstjärtarna i ett durkslag och spara laken. Koka upp vatten till pastan och salta ordentligt.  Hacka purjolök, vitlök,

Blandat

Krämig vitlökssås med sting

Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och rör ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och låt såsen stå kallt

Tilltugg

Bakad potatis med räkröra

Potatisen  Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba potatisarna. Torka dem och gör några hål i skalet på ovansidan