- Olivolja 2 dl
- Salt & peppar
- Honung flytande 2-3 msk
- Soja 1 msk
- Vitlöksklyftor 3 klyftor
- Chili 1 st
- Ingefära (färsk, riven) 1 msk
- Timjan 1 kruka
- Schalottenlök 2 st
- Grädde 3 dl
- Worcestersås 1 msk
- Kalvfond 1 msk
- Vinbärsgelé 1 msk
Köttet kan marineras snabbt (1h) men får gärna marineras längre, i olivolja, riven ingefära, soja, flytande honung, färsk timjan, lite vitlök och chili. Stek sedan på köttet hårt i en panna och låt det sedan gå klart i ugnen på 175 grader i ca 20 min. Köttet kan, med fördel, få vila en stund efter att det tagits ut ur ugnen. Förslagsvis under tiden som såsen görs.
Finhacka schalottenlöken och fräs i samma panna som köttet stekts i. Gå i med grädden och fonden som köttet givit ifrån sig under tiden i ugnen. I med sojan, kalvfonden och worcestersåsen. Smaka av med salt och peppar och en sked vinbärsgelé. Red upp såsen med maizenamjöl om du vill få såsen tjockare i konsistensen. Skär sedan upp köttet och servera gärna med någon form av potatis.