- Halloumi 200 g
- Kyckling 400 g
- Pasta 400 g
- Rapsolja 2 msk
- Salt & Peppar
- Gul lök 1/2
- Vitlök 3 klyftor
- Tomater (små) 10 st
- Grädde 2 dl
- Crème fraiche 2 msk
- Kycklingbuljong 2 msk
- Parmesan (riven) 150 g
Börja med att koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i pastan.
Skär halloumin i kuber och stek på mellanvärme i lite olja. När kuberna fått färg kan de läggas åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den tillsammans med lite vitlök. Lägg sedan åt sidan.
Hacka upp löken och vitlöken och fräs i pannan. Dela tomaterna och låt dem fräsa tillsammans med löken. Häll i grädde och kycklingbuljong. Låt puttra en stund på mellanvärme medan pastan kokar klart. Låt det vara någon minut kvar på koktiden när du häller av vattnet. Vänd ner pastan i pannan och ha i halloumin och kycklingen. Ha i parmesanosten och blanda runt väl så pastan får en härlig konsistens. Ha i en klick crème fraiche mot slutet för extra krämighet.