Chicken Taco med guacamole, Pico de Gallo, picklad rödlök och jalapeñomajo

Fräsch mat som är grym att laga till många personer. Tillbehören gör ju allt och kan varieras i det oändliga. Är man ambitiös kan man göra eget tortillabröd eller egna kryddblandningar. Rolig mat, helt enkelt! 

Guacamole: 

  • Avokado 3st 
  • Salt & peppar 
  • Koriander 1/2 kruka 
  • Vitlöksklyfta 
  • Småtomater 5st 
  • Lime 1st 
  • Chili 1st 

Kärna ur avokadon och mosa den sedan i en skål. Hacka ner tomtarna och riv ner vitlöksklyftan. Hacka ner koriandern och chilin och pressa över saften av limen. Smaka av med salt och peppar. 

Pico de Gallo 

  • Småtomater 15st 
  • Salt & peppar 
  • Rödlök 1st 
  • Koriander 1/2 Krula 
  • Lime 1st 
  • Chili 1st

Hacka tomterna och lägg i en bunke. Finhacka rödlöken och koriandern. Ner med chilin och pressa över limen. Smaka av med salt och peppar. 

Kycklingen: 

  • kycklingfiléer 500g 
  • Tacokrydda på påse eller gör egen 
  • Kycklingbuljong 2msk 
  • Barbecuesås 2msk 
  • Worchestersås 2msk 

Strimla kycklingen och lägg den i en het panna med lite olja. Fräs på den hårt och gå i med kryddorna. Stek ett tag och gå sedan i med kycklingbuljongen  barbecuesås, och worchestersåsen. Vrid ner värmen något och låt allt puttra ihop. Smaka av med salt. 

Tilltugg

Nachotallrik med guacamole

Fräs köttfärsen i olja och tillsätt tacokrydda och en skvätt vatten. Rör om och låt puttra i ca 5–10 minuter utan

Pasta

Pasta med ost- och baconsås

Börja med att koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull. Salta ordentligt och lägg i pastan.  Skär baconet