Enkel Kycklingcurry med sambal olek och mango chutney

En väldigt enkel variant. Maträtten och receptet kan gärna byggas ut. Väldigt gott att använda kokosmjölk istället för vanlig grädde och mjölk. Lite chili kan också tillsättas för mer hetta. Ta det du gillar!

  • 600g kyckling 
  • Salt & peppar 
  • 1/2 Purjolök 
  • En gul lök 
  • 1 vitlöksklyfta 
  • 10 cocktailtomater  
  • 3 msk curry 
  • 3 dl grädde 
  • 2 dl mjölk 
  • Kycklingbuljong 
  • 1 msk mango chutney 
  • 1 tsk sambal olek 

Hacka upp all lök och fräs den i lite olja i en gryta. Tillsätt kycklingen som skurits i lagom stora bitar. Salta peppra. I med någon matsked curry och fräs med. Dela tomaterna och lägg med. Tillät lite mer curry efter en stund. Stek kycklingen nästan klar och slå sedan över grädden och mjölken. I med kycklingbuljong och mango chutney. Låt puttra en stund och smaka av med mer curry och salt. Servera gärna med ris och eventuellt en grönsallad. 

Förrätter

Gubbröra med potatis och matjessill

Koka potatisen och äggen och låt svalna. Hacka ner sillen, ägget och potatisen. Tillsätt finhackad rödlök, gräslök och dill. Rör ner crème